2012. november 20., kedd

Bruno Ferrero: Gyógyító szeretet


Az orvos csalódottan rázta meg fejét. Betegén a javulás legkisebb jele sem látszott. Immár tíz napja, hogy az idős úr semmiféle gyógykezelésre nem reagál. Teljesen elhagyatottan feküdt a kórházi ágyon, úgy tünt, ereje sincs már, hogy életéért küzdjön. Elfáradt, beletörődött sorsába. A következő napon az orvos ismét megrázta a fejét, ám ezúttal az őt ért meglepetéstől. Az idős úr minden életfunkciója a normális értéket mutatta. Párnájára támaszkodva ült az ágyon, teljesen visszanyerve egészséges színét.

- Mi történt Önnel? - kérdezte az orvos. - Tegnap már teljesen feladtuk a reményt, most pedig minden tökéletesen működik. Mi történt?

Az öregúr mosolyogva bólintott:

- Igaza van, doktor úr, tegnap valami történt: meglátogatott az unokám, aki azt mondta nekem: "Ó, nagypapa, haza kell jönnöd, gyorsan, mert elromlott a biciklim"

 Akit szeretünk, abban megbízunk. Aki felé kimutatjuk szeretetünket az nem fogja egyedül érezni magát, és nem lesznek olyan gondolatai, hogy már senkinek sincs szüksége rám. Egy mosoly, egy kedves szó, egy ölelés, amely nem kerül semmibe sem, de a  szeretetet közvetít, amely gyógyít és életet ad.


Nincsenek megjegyzések: